Keuzevakken (Bijvoorbeeld Uiterlijke Verzorging en Mode)

Binnen de 3 beroepsrichtingen ‘Horeca, Bakkerij en Recreatie’, ‘Economie en Ondernemen’ en ‘Zorg en Welzijn’ kun je een aantal keuzevakken kiezen. Als aanvulling op de opleidingen ‘Economie en Ondernemen’ en ‘Zorg en Welzijn’  kun je bijvoorbeeld onderdelen kiezen uit Uiterlijke Verzorging en Mode, zoals
- haarverzorging
- schoonheidsverzorging
- mode
- visagie

Haarverzorging
Als haarverzorger ben je vooral bezig met het verzorgen en mooi maken van het haar. Je moet goed op de hoogte zijn van de laatste trends. Ook is het belangrijk dat je goed met mensen overweg kunt.

Schoonheidsverzorging
Als schoonheidsverzorger verricht je verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen aan gezicht en lichaam. Het verzorgen van de huid, het aanbrengen van make-up en het masseren van gezicht en lichaam behoren tot je dagelijkse werkzaamheden. Ook zullen klanten je advies vragen voor de behandeling van huidproblemen. De verkoop van producten sluit bij deze adviezen aan. Voor jou is het de kunst om klanten een persoonlijke, deskundige en hygiënische behandeling te geven.

Mode
Heb je altijd gedroomd om in de modewereld te werken? Hou je van make-up, kleding en mode? Bij het onderdeel mode in de uiterlijke verzorging ga je samen met je docent mode ontwerpen, naaien, paspoppen aankleden, moodboards maken en nog veel meer. Leer een echte modeshow lopen op funky muziek!!!!

Visagie
Tijdens de lessen visagie leer je een model heel goed op te maken. Je leert make-up aan te brengen volgens een thema, zoals avond- of dag-make-up, feest- of catwalk-make-up.

Wat kun je later gaan doen?
Deze keuzevakken zijn een goede voorbereiding op de volgende opleidingen:
Haarverzorging: een MBO-vervolgopleiding voor haarverzorging die 2 of 3 jaar duurt. Je kunt ook kiezen voor werken en leren of je kiest voor een particuliere opleiding waarin je in 2 jaar allround hairstylist bent.
Schoonheidsverzorging: Je kunt kiezen voor een MBO-opleiding die 3 jaar duurt of je kiest voor een particuliere opleiding om in 2 jaar tot volledig gediplomeerd schoonheidsspecialiste opgeleid te worden.
Schoonheidsspecialiste: De opleiding schoonheidsspecialiste is een opleiding die je vanuit de kaderberoepsgerichte leerweg kunt doen.
Visagie: Je kunt naast je MBO-kappersopleiding ook een opleiding visagie doen. Deze opleiding gaat voornamelijk over het opmaken en is eenvoudiger dan de opleiding tot schoonheidsspecialiste.
Mode: Je kunt een MBO-opleiding verkoopspecialist mode, allround medewerker mode en maatkleding of business en fashion volgen.