Thuis op School

Elkaar leren kennen
Op Penta Hoogvliet voel je je al gauw thuis. We beginnen met een spannend kennismakingsproject waarin je je mentor en je klasgenoten leert kennen. Je mentor is een soort meester of juf zoals op de basisschool. Hij doet zijn best om samen met jullie en de andere leraren voor een leuke sfeer in de klas te zorgen. De leraren willen je graag dingen leren en dat gaat het beste als iedereen het naar zijn zin heeft.

Meepraten over de Campus
In de lessen moet je je prettig voelen, maar ook daarbuiten, in de aula of op het schoolplein. We zijn benieuwd naar je ideeën over de aankleding van de lokalen, de gangen en de aula op de CAMPUS! Je kunt hierover meepraten in de leerlingenraad.

De school uit!
In oktober gaan we een week op kamp Je leert elkaar dan nog beter kennen omdat je dan met elkaar allerlei dingen moet doen. Ook in klas 2 en hoger gaan we af en toe op stap. Zo is er bijvoorbeeld voor klas 3-basis en 3-kader een erg leuk survival-kamp waar je op allerlei manieren leert samenwerken met elkaar. Dat is erg belangrijk voor de praktijklessen. De leerlingen van de Business School gaan er ook regelmatig op uit. De afgelopen jaren hebben alle 4e klassers een uitstapje naar het buitenland gemaakt, bijvoorbeeld naar Euro Disney. Maar we doen natuurlijk nog veel meer leuke dingen. In ieder geval vieren we elk jaar Kerst met elkaar.