decanaat

Studie- en beroepskeuze

Het PENTA college Hoogvliet vindt het belangrijk dat ouders of verzorgers op de hoogte zijn van wat er op school gebeurt rond de studie- en beroepskeuze. Een goede oriëntatie op mogelijke vervolgopleidingen en discussies over toekomstplannen moeten zowel op school als thuis plaatsvinden.

Daarom hebben wij een aparte website voor decanaat. Het adres van deze site is:
www.hoogvliet.dedecaan.net U kunt er ook heen via de link hieronder. Leerlingen kunnen via deze website informatie zoeken, hun decanen een mailtje sturen en hun keuze voor de bovenbouw of studiekeuze MBO aangeven. Ouders spelen een belangrijke rol bij de studie- en beroepskeuze, dit blijkt uit meerdere onderzoeken. Als u zich aanmeldt voor deze site, kunt u samen met uw zoon of dochter veel opzoeken over het keuzetraject, het portfolio, mogelijke beroepen, het MBO, etc.

Portfolio
Vanaf het tweede leerjaar bouwen leerlingen aan hun portfolio. Dit is een digitale map waarin zij zaken verzamelen die leiden tot een verantwoorde keuze voor een vervolgopleiding of een beroep. Dit doen ze via opdrachten die ook op deze site vermeld staan onder het kopje “keuzebegeleiding”.
Leerlingen kunnen overal waar ze zijn dit portfolio via internet ophalen. Dit wordt vaak gedaan bij het intakegesprek op het MBO.

Werkwijze aanmelden op hoogvliet.dedecaan.net
Om anonieme bijdrages of misbruik te voorkomen, is het noodzakelijk om op de site in te loggen. U kunt pas inloggen op de website als u zich heeft aangemeld. Dat aanmelden is een eenmalige actie en heel eenvoudig.
Ga naar www. hoogvliet.dedecaan.net > knop Inloggen > kies voor Ouder/verzorger > knop Aanmelden.
• U wordt gevraagd om uw eigen gegevens en de gegevens van uw kind(eren) in te vullen, dat is om misbruik van de site te voorkomen. Het leerlingnummer is bekend bij uw kind.
• Nadat u alles heeft ingevuld ontvangt u een e-mail met een link. Klik op de link om uw aanmelding te bevestigen.
• Vanaf nu kunt u inloggen op de website. U vindt er allerlei informatie over de pakket- en studiekeuze. De decaan houdt u per e-mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen m.b.t. keuzebegeleiding op school.
Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met de decaan. U kunt hem bellen (010-2950666) of mailen: g.degroot@ hoogvliet.dedecaan.net

digitaal doorstroomdossier.pdf