Onderwijsprijs 2019

Havo-TOP

Er klonk luid gejuich toen de jury op 28 maart 2019 bekend maakte dat de Nationale Onderwijsprijs voor het Voortgezet Onderwijs naar de PENTA Hoogvliet gaat met de havo-TOP.  

De Nationale Onderwijsprijs is een tweejaarlijks evenement dat is opgezet om de positieve en creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. De Nationale Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) en werkt samen met het Ministerie van OCW, de provincies, AOB, Cito, VO-raad enzovoort.  

De uitreiking van de landelijke finale werd voorafgegaan door provinciale ronden waaraan 200 scholen meededen. Daarbij behaalde Penta Hoogvliet de eerste prijs van de provincie Zuid-Holland  

Alle provinciewinnaars moesten het in de finale tegen elkaar opnemen en de landelijke jury heeft gisteren het Penta college Hoogvliet als nationale winnaar aangewezen. 

De jury schreef in hun rapport onder andere: “het idee sluit naadloos aan bij de missie van de school. Men wil iedereen een goede kans bieden en een goede start geven in de maatschappij. De school biedt de leerlingen een bijzondere mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. De examenresultaten tot nu toe zijn spectaculair te noemen”.  

We zijn enorm trots met het winnen van de ‘Oscar van het Onderwijs’. De bronzen Olifant heeft een mooi plekje in school gekregen. 

Meer informatie:

Aanmelden HAVO-TOP